23 Mart 2010 Salı

bir fotoğrafın anLattıkLarı



yandaki fotoğraf 2-2 berabere kaLdığımız kasımpaşaspor maçında rte stadında çekiLdi. ne anLatıyor bu fotoğraf size ?

önce eLdeki ipuçLarına bakaLım. BEŞİKTAŞ üç rakibiyLe beraber burun buruna şampiyonLuk yarışında, rakip kasımpaşa tehLike böLgesinde değiL ama yarın ne oLacağı da beLLi değiL, BEŞİKTAŞ'da camianın kabuL etmediği bir başkan GERÇEK BEŞİKTAŞLILAR ( bu tamamen başkanın tarifi ) oLan geneL kuruL üyeLerince seçiLmiş, tribünLere sistematik saLdırıLar yapan bir başkan. bu başkan'ı bu kadar paLazLandıran kim ? ona geçen sezona kadar susarak zaman tanıyan tribünLer.

şimdi tekrar soraLım. ne anLatıyor bu fotoğraf size ?

bana, takımına yada kuLübüne değiL ama başkanına küsmüş bir camiayı anLatıyor. kendi içinde parçaLara ayrıLmış bir tribünü anLatıyor. bir zamanLar omuz omuza yüzLerce kişi yürüyen tribünün, şimdi yanyana eLLi kişiyLe biLe yürüyemediğini anLatıyor. maç sonu beyoğLu'nda çeşitLi oLayLar cereyan etmiş ve bazı kardeşLerimiz kasımpaşaLıLarca darp ediLmiş duyumLarı aLdık. bunun adı da yıLLar boyu üLkemizde şu atasözüyLe anLatıLır "köpeksiz köy buLduLar değneksiz geziyorLar".

teşbihte hata oLmaz ! kusuruma bakmayın. ama BEŞİKTAŞ tribünü 2000'Li yıLLarın başındaki gibi oLsa, yani en uzak depLasmana biLe 20 otobüs gidebiLecek durumda oLsa 3-5 çuLsuzun haddine mi BEŞİKTAŞ'Lıya saLdırmak ?

peki ya tribün ? seba dönemLerindeki gibi bir duruş, bir dava yürüyüşü oLsa bu tribünLer bu kadar boş kaLır mı ? BEŞİKTAŞ taraftarını tribüne çeken şeyin başarı oLmadığını 15 sene şampiyon oLunamayan ama her sene çığ gibi artan sevgiden biLiyoruz. ( kimse bana zaman değişti taraftar değişti demesin, BEŞİKTAŞ'LıLık değişmeyen birşeydir çünkü karakteristik birşeydir )

sanırım tribünde abiLerden sonra geLen bir jenerasyon yok artık ! herhaLde en son biz ve bizden sonra ki bir grup vardı ve onLarda bizim gibi acı gerçekLeri anLamak durumunda kaLdı.

bir de şuan tribünde oLupta internet ortamında sürekLi yorumLar yapanLar var ki içLer acısı. kimisi tinerci, zibidi diye niteLenebiLecek 15-20 kişinin tribünü bozduğundan dem vuruyor, kimisi de abiLerin yokLuğunun buna sebep oLduğunu öne sürüyor. biLmiyorLar ki şimdi abi dedikLerimiz, 25-30 sene evveL 18-20-22 yaşLarındayken tribüne hakim oLamayan abiLerinden ( bekir abiLer ) tribünü istemiş ve o abiLerin şimdiki abiLerimize tribünü vermemesi sonucu uzunca bir süre kavgaLar etmiş ve tribünü aLmışLardır.

şimdi ben kardeşLerimize gidin abiLerinizLe kavga edin demiyorum ama internet gibi bir iLetişim harikası varken neden organize oLamadıkLarını neden dost edinemedikLerini ve neden sıkıLmış bir yumruk gibi heryere yürüyemedikLerini kendiLerine sormaLarını istiyorum. hee diyecekLerdir ki bu kadar yazıyorsun da sen ne yaptın ? biz ( kendi jenerasyonumuz ) kötüye gidişi farkettiğimizde bir hareket başLattık ve beLLi bir gücü uLaştık, ancak sonrasında gerek içimizde gerekse dışımızda geLişenLer bizi bu davadan soğuttu.

bu kadar yazdıkLarımdan sonra tekrar bakaLım fotoğrafa ve eLimizi vicdanımıza koyup ne gördüğümüzü itiraf edeLim.

suçLu kim ? suçLu hepimiziz ! suçLu, görünen herşeyi eLimizin tersiyLe görünmeyene iteLeyenLerdir. suçLu, tarihimizi biLdiğimiz haLde tarihimize tezat hareket edenLerdir. suçLu, ne oLduğumuzu biLdiğimiz haLde oLmamamız gerekenLer gibi oLmamız için bizi ordan oraya sürükLeyenLerdir. suçLu BEŞİKTAŞ'ı, BEŞİKTAŞ'tan aLıp BAŞKALAŞTIRANLARDIR !

YAZIMIN SONUNA ÇOK UYACAK O OTOMOTİV DEVİNİN SLOGANIYLA SON VERMEK İSTİYORUM.

EFSANELER ÖLMEZ, SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR !

2 yorum:

  1. Usta gözünü seveyim ya şu yazı rengini değiştir ya da arka plan rengini. Tabi amacın okurları kör etmek değilse :)

    YanıtlaSil
  2. tamamdır değiştirdim :) bu sayfayı bi türLü istediğim gibi yapamadım zaten.

    YanıtlaSil